2009-02-05 20:24:02• hírek • Szatmár.ro

Több száz litert akart átcsempészni

A szatmári határrendészek 630 liter alkoholt foglaltak le február 4-én délután. A 95 fokos alkoholt Magyaroszágra akarták átcsempészni. A nagy fogásra egy akció során Batizgombáson sikerült rábukkaniuk a hatóságoknak. A söfőr azt hitte, csak néhány seprű van a raktérben.

Február 4-én a csempészet megelőzése és visszaszorítása érdekében ellenőrzési akciót szerveztek a határrendészek, mely során a délutáni órákban Batizgombás területén állítottak meg egy Fiat típusú, magyarországi bejegyzésű kis teherautót. A hatóságok felszólítására H. Gyula, 42 éves magyar állampolgár kinyitotta a jármű rakterét, melyben seprűk voltak. A sofőr elmondta, Magyarországra viszi az árút.

Felmerült a gyanú, hogy esetleg egyéb "rakomány" is lehet a teherautóban, ezért alaposan átkutatták, majd több rejtekhelyre is rábukkantak a jármű padlózatában, ahol üvegszálas tartályok voltak elhelyezve. Mint kiderült, a tartályokban 630 liter 95,25 fokos szesz volt. A sofőr azt mondta a hatóságoknak, fogalma sincs hogyan kerülhetett a járműben az alkohol, ugyanis őt egy szintén magyar állampolgárságú személy kérte meg, hogy szállítsa el Nyíregyházára a seprűket, melyért 10 000 forint ütötte volna a markát.

Az alkoholt és a teherautót elkobozták, a sofőrt pedig 20 ezer lejre büntették.

A jármű padlózatába rejtették el a nagy mennyiségű alkoholt

Összesen 630 liter alkoholt foglaltak le a hatóságok

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: